Maakt het internet ons dom of niet?

Maakt het internet ons dom of niet?

Ik ben er nog niet over uit en kan er in cirkeltjes over na blijven denken. 

Het internet maakt ons wel dommer omdat we onze zintuigen steeds minder primair gebruiken. Informatie komt binnen via de zintuigen en wordt via interne processen verwerkt. Nu wordt dit overgenomen door elektronische apparaten waarop het internet gefaciliteerd wordt. 

Het internet maak ons niet dommer omdat we een groot deel van onze hersenen nog niet gebruiken. Uit de evolutie is gebleken dat bij het ontstaan van een nieuw medium bestaande cognitieve vaardigheden worden overgenomen en dat vanwege de aarde van het nieuwe medium andere cognitieve vaardigheden noodzakelijk zijn en ontwikkeld worden. 
Het internet vraagt een diversiteit aan vaardigheden die afhankelijk is van de taak/opdracht die moet worden uitgevoerd. Wanneer er bijvoorbeeld een spel wordt gespeeld vraagt dit veel van hersenen op het gebied van ruimtelijk inzicht. Bij de huidige generatie (screenager) verandert het leerproces doordat het leren gebruiken van elektronica gebeurt door het gewoon te doen.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.