Ontbrekende puzzelstukjes van een vlinder

Ontbrekende puzzelstukjes van een vlinder

Losse puzzelstukjes liggen in mijn kast op een plank te wachten op het moment dat ze weer een plekje krijgen in mijn vlinderpuzzel.

Misschien is het herkenbaar, het moment dat je de puzzel weer compleet maakt met losse puzzelstukjes. Zo’n moment is bijna euforisch te noemen. Dit gevoel dat puzzelstukjes op z’n plaats vallen en die euforie heb ik ook wanneer ik denk aan mijn hbo-studie. Waarom? Omdat ik deze stap om te gaan studeren heb gezet op mijn 49ste, als in deeltijd werkende echtgenote en als  moeder van vier tieners. Ook verleen ik nog zorg aan personen in mijn omgeving.

Ik heb het gevoel dat elke stap vooruit ervoor zorgt dat ik weer een puzzelstukje op een leeg plekje leg.

Studie
Bij een vlinder duurt het ontpoppen soms wel vier jaar. Ik heb vier jaar nodig gehad om zelf helderder te krijgen wie ik ben en waar ik privé en zakelijk enthousiast van word. Na deze tijd van wikken en wegen ben ik in september 2015 gestart met mijn deeltijdopleiding aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik volg daar de opleiding Media, Informatie en Communicatie. De lesmodules zijn divers, passen goed in de snel veranderende maatschappij en hebben allemaal hun eigen ‘kleur’, bijvoorbeeld:

  • media en maatschappij
  • (marketing)communicatie
  • datavisualisatie
  • schrijven met effect

Voor de lesmodules moeten opdrachten uitgevoerd worden. Bij deze opdrachten gebruik ik graag de elementen waar ik een passie voor heb:

  • communicatie
  • psychologie
  • innovatie
  • ICT

De kennis die ik hierdoor krijg, de verbanden die ik leg en de ‘patronen’ die ik zie deel ik graag met iedereen in mijn omgeving en netwerk. Wil je meer weten over mij en mijn studie, misschien zelfs persoonlijk advies voor jouw situatie, neem dan gerust contact met mij op. Ik verbind graag!

Transformatie en verandering
Een rups die ontpopt tot vlinder staat symbool voor transformatie en verandering. Ik ben ervan overtuigd dat ik elke dag ‘transformeer en verander’. Iedere moment van de dag leer ik meer en doe ik ervaringen op. Mijn studie draagt hier op privé en zakelijk gebied aan bij.  Er is continue een  wisselwerking tussen mijn studie, het werk dat ik doe en de plannen die ik privé wil uitvoeren.

Naarmate meer stukjes op hun plek vallen wordt de vlinder op mijn puzzel steeds completer, prachtiger van kleur en met steeds meer bijzondere patronen op haar vleugels.

Photo by Xuan Nguyen on Unsplash

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.